dijous, 24 de febrer del 2011

INFÀNCIA FERIDA

He escoltat amb estupor el cas de la nena de Reus de 5 anys qua ha viscut la experiència de que el seu pare ha assessinat la seva mare ... i encara ha anat tota sola a l'escola a explicar-ho.

Estic dolgut i trist. Em sap molt de greu. No ho fem prou bé. La nostra societat té un greu problema. La violència a les famílies és una veritable malaltia.

Els nostres nens i nenes es mereixen crèixer com a persones en un entorn d'estimació, de respecte, d'escolta activa ... els pares i mares som els seus models d'aprenentatge en la gestió de les emocions, en la resolució dels conflictes, en la superació de la frustració.

Persona'ns maca si pots... no ho hem fet bé.

2 comentaris:

Antoni Xavier ha dit...

Escoltava la notícia i he pensat en la cara de la mestra quan li estigués explicant. Com reacciona una persona davant d'una situació així?
I com serà la vida d'aquesta nena a partir d'ara?

La societat té un problema, però no sé si és que no ho hem fet bé, o que és impossible controlar a tothom.

A Catalunya som quasibé 8.000.000 de persones. Suposem que el 0,001% són persones desequilibrades, perturbades, alienades per algun motiu. Això vol dir que el 99,999% serien normals. A priori sembla un percentatge elevat.
Però tindríem 80 persones! amb greu risc de cometre algun acte violent (que sortirà als diaris i que tots coneixerem).

És dur reconèixer-ho, però el risc 0 no existeix. Malgrat les dificultats, la societat ha d'avançar per estar cada vegada més a prop d'aquest risc 0.

Teuvo Vehkalahti ha dit...

Greetings from Finland. This blog is fun to explore, through other countries, people, culture and nature. Come take a look Teuvo pictures blog. Also tell all your friends why he must visit Teuvo pictures blog. Therefore, to obtain your country's flag rise higher Teuvo images to your blog flag collection. Have a wonderful weekend Teuvo Vehkalahti Finland