dimecres, 2 de març de 2011

Western Digital: Servei al consumidor

Fa dies que un dels meus discos durs em donava problemes. Finalment, ni el pc amb XP ni el portàtil amb Vista me'l reconeixien. Em descarrego vàries utilitats de recuperació i formateig de discos, les provo totes, i res ... el disc s'ha mort.
Llàstima, un Western Digital de 1'5 Tb que farà un parell d'anys em va costar uns 105€. En concret el model WD15EARS.

Però, l'any passat vaig patir un accident similar i el tema es va resoldre de forma sorprenent. Vaig a provar i compartir en aquest espai si el servei tècnic de Western Digital continua sent tant eficaç.

Primer de tot, accedeixo a la pàgina oficial on es tramiten els RMA (peticions de reparacions als serveis tècnics de la casa).

http://support.wdc.com/warranty/index_end.asp?lang=enIntroduim el nº de sèrie que porta el mateix disc dur en la pegatina i el nom del nostre país en la opció: Warranty Check for End User.

El sistema et diu immediatament si el disc dur encara està en garantia. Sense haver de guardar tikets de compra, factures, sense importar on l'has comprat, o si és de segona mà ... Western Digital assumeix tots els aparells que porten el seu nom.

A continuació s'obrirà una petita finestreta on en només 30 caràcters has d'explicar què li passa. És a dir, vaig possar quelcom similar a HDD failure ... HDD out of work ... No hi ha més espai.

Envio aquesta petita informació, i en un parell de minuts ja tenia al meu correu electrònic la confirmació de que podia enviar el disc dur per la seva sustitució. Amb un correu amb tota la informació necessària de com empaquetar-lo, les etiquetes ja fetes per posar el destinatari i el remitent, nº de RMA, etc.
Pràcticament la única condició és enviar el paquet en bones condicions per empressa de missatgeria que permeti el seguiment. L'any passat recordo que ho vaig enviar per correu certificat a una adreça del centre d'europa. Ara tenen servei en un poble a 60 Km de Madrid. Encara em sortirà més econòmic!

Aquest és el calendari del procés:

10 febrer: petició de reparació al SAT de Western Digital, i acceptació immediata del mateix
17 febrer: enviament per correus del disc espatllat en paquet blau ( 6 €)
21 febrer: correu electrònic de Western que han rebut el disc
23 febrer: correu electrònic de Western que m'han enviat el nou disc
1 març: Nota de UPS que han intentat entrega del paquet, però que no hi era. Accedeixo a la web de UPS i amb el nº de seguiment solicito que me'l lliurin a la feina.
2 març: Rebo a la feina (bravo per UPS) el paquet en perfectes condicions.

Ja a casa, l'obro i em trobo: un disc nou de 2 Tb !!!!! En concret un WD20EARS.

Estic sorprés del bon funcionament d'aquesta empresa. Potser això hauria de ser habitual ... però no, sembla més bé una excepció.

No sé si són els millors discos del món ... però el servei al consumidor és fantàstic ... i poden contar amb un segur i fidel client.