dijous, 16 de juny de 2011

Vergonya

Els altercats que s'han produït a les portes del parlament són un fet trist i vergonyós.
El moviment "dels indignats" ha tirat per terra bona part del recolçament públic que havien aconseguit amb les seves protestes pacífiques ... i segurament han perdut també una bona part de la raó. Quina llàstima !

Però encara sento més vergonya un altre cop per l'actuació policial. La manera com els antidisturbis fan servir les porres i les pilotes pegant un cop i un altre a gent asseguda al terra ... amb total impunitat, en el més absolut anonimat.

Espero que el meu fill de cinc anys no vegi les imatges. Per ell la policia són els bons, els que protegeixen a la gent del poble dels dolents... com li puc explicar per què peguen a la gent?

Aquests fets em fan pensar que la democràcia actual és molt millorable. Però, no deixa de ser un punt de partida necessari per aconseguir una societat més justa. Calen canvis ... els polítics han d'escoltar i actuar amb urgència, però necessitem l'actual sistema per arribar a un altre de millor. I en aquest procés de transformació s'han d'incorporar tots aquests moviments expontanis que demanen canvis. Estem preparats?

Senyor Puig: "¿de qué se ríe, de qué se ríe?"